Ensimmäinen Special eSports – Saavutettava eUrheilukilpailu järjestettiin Tampereella

Artikkeli: eXerium, Kuvat ja videot: Harjula Production

Kehvelit_1

Kilpailulajeina moottoripyöräily, lentäminen ja tuubiryntäys.

26 kehitysvammaista kilpailijaa osallistui ensimmäiseen saavutettavaan eUrheilukilpailuun, joka järjestettiin Tampereen kaupungin Taideverstas Wärjäämössä 11.6.2019. Paikalla oli urheilijoita Taideverstas Wärjäämöstä, Tampereen kaupungin työ- ja päivätoimintakeskus Nuutisarasta sekä Setlementti Tampereen NEO - Omapolku -keskuksesta.

Kehvelit_2
Kehvelit_5

Tapahtuma alkoi aamulla yhdeksältä lämmittelykierroksilla, jonka jälkeen urheilijat aloittivat kilpailusuoritukset. Peleiksi oli valittu haastava Road Racing -moottoripyöräily, monipuolinen tarkkuuslento ja reaktioihin perustuva tuubiryntäys. Kilpailut käytiin "kelloa vastaan", eli kilpailijat tekivät oman suorituksensa yksinpelinä ja tulokset tallennettiin tuloslistaan.

11-12 piti olla tankkaustaukoa, mutta suurin osa kilpailijoista söi ruoat pikaisesti ja palasi kisapaikalle jo 10 minuutin tauon jälkeen. Tässä vaiheessa myös medioilla oli mahdollisuus haastatella kilpailijoita ja järjestäjiä. Linkki Ylen Radio Suomen juttuun aiheesta.

Finaaleissa tiukkaa kamppailua

Iltapäivällä tuloslistasta kaivettiin kaikkien lajien kolme parasta urheilijaa ja loppukilpailuissa he saivat vielä kaksi mahdollisuutta parantaa tuloksiaan. Tulokset paranivat ja tuubiryntäyksessä sijoituksetkin muuttuivat. Näin saatiin ensimmäinen kehitysvammaisille urheilijoille suunnattu eUrheilukilpailu palkintojen jakoa vailla valmiiksi.

Kehvelit_6

Finalistit tarkkana seuraamassa suorituksia. Tiukasta kilpailusta huolimatta finalistit kannustivat toisiaan hyvään suoritukseen.

Road Racing oli kahden kauppa

Moottoripyöräpeli

Vasemmalta: Isto Ilomäki, Markus Pieniluoma ja Markus Runsten

Kilpailu oli erittäin tasokasta sekä tasaista ja johtopaikka vaihtui usein. Lopulta voitto tuli vain kahdeksan sekunnin sadasosan turvin.

Kultaa Markus Pieniluoma, 3.39.42

Hopeaa Isto Ilomäki, 3.39.50

Pronssia Markus Runsten, 4.00.76

Tarkkuuslennossa Eveliina paransi joka suorituksella

Lentopeli

Vasemmalta: Markus Runsten, Eveliina Korlee, Vili Kälviäinen ja Markus Pieniluoma

Kilpailun voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä Eveliina paransi tulostaan vakaasti jokaisella suorituksella. Muista sijoista käytiin hurja vääntö ja pronssimitalistit pääsivätkin loppukilpailuun samalla tuloksella. Kun he molemmat vielä paransivat tulostaan finaalissa ja päätyivät silti samaan pistemäärään, niin pronssi päätettiin jakaa kahdelle kilpailijalle.

Kultaa Eveliina Korlee, 304

Hopeaa Markus Pieniluoma, 284

Pronssia Vili Kälviäinen ja Markus Runsten, 274

Tuubiryntäyksessä hopea ei ollut häpeä, se oli hurja nousu!

Tuubiryntäys

Vasemmalta: Joni Malinen, Markus Pieniluoma ja Markus Runsten

Markus P johti kisaa lähes alusta loppuun, mutta seuraavista sijoista taisteltiin viimeiseen suoritukseen asti. Pronssi vaihtui hopeaksi kun Markus R osoitti ihailtavaa hermojen hallintaa parantaessaan tulostaan koko kisojen viimeisellä, todella huimalla vedolla.

Kultaa Markus P, 6138

Hopeaa Markus R, 6039

Pronssia Joni, 4596

Voittajat ja sisukkain pelaaja päiväksi Särkänniemeen

kehvelit_7

Kuvassa eXeriumin Ville Tenkanen ja kilpailujen sisu -palkinnon voittaja Mari Härkönen.

Sisukkain kilpailija ja kaikkien sarjojen voittajat saivat pokaalien lisäksi myös Särkänniemen päiväpassit, jotka otettiin vastaan suurella ilolla.

Kilpailutoiminta jatkuu myös tulevaisuudessa

Seuraavia Special eSports -kilpailuja on jo sovittuna, tästä tiedotetaan myöhemmin lisää. Myös sarjamuotoista saavutettavan eUrheilun kilpailutoimintaa kehitetään parhaillaan. Mukana ovat Tampereen kaupungin Taideverstas Wärjäämö, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö sr, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry sekä Harjula Production oy.

eXerium kiittää osallistujia, katsojia ja kaikkia Teitä jotka olette tehneet tämän mahdolliseksi!

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.